Консервуємо на зиму: як заготувати кукурудзу для салатів

Консервувати можна як зерна, так і цілі качани
Консервуємо на зиму: як заготувати кукурудзу для салатів
24 Серпня 2023, 23:56

Триває сезон кукурудзи, а це значить, що пора не тільки варити і їсти цей овоч, а й заготовлювати його на зиму. Якщо не зробити цього зараз, то взимку для приготування салату ви переплатите пристойну суму.

Кукурудза на зиму-рецепт без стерилізації

Інгредієнти:

  • 15 качанів кукурудзи;
  • 1 ст. л солі;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л цукру;
  • 2 ст. л оцту.

ВАЖЛИВО: за цим рецептом у вас вийде і кукурудза в зернах на зиму, і цілі консервовані качани.

Секрет, як консервувати кукурудзу, щоб була, як магазинна, криється в якості самого продукту. Найкраще використовувати свіжозірвану кукурудзу, інакше в ній накопичується крохмаль, а це безпосередньо відіб'ється на якості заготовки потім.

Викладіть качани в глибоку каструлю і залийте гарячою водою. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Потім дістаньте кукурудзу, перемістіть в друшляк і обдайте холодною водою. Далі вибір за вами - або зрізайте гострим ножем зерна, або складайте качани в банку, вимиту з содою, цілком.

Коли процес викладки буде закінчено, залийте кукурудзу в банку окропом, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Злийте воду, доведіть до кипіння, знову вилийте в банку. За 10 хвилин приготуйте маринад - в 1 л води розчиніть сіль, цукор і оцет, злийте воду з кукурудзи і заповніть банку киплячим маринадом. Закатати овоч кришками, приберіть в темне тепле місце до охолодження.

Кукурудза на зиму без оцту - рецепт

Інгредієнти:

  • кукурудза;
  • 1 л води;
  • 3 ст. л цукру;
  • 1 ст. л солі;
  • 1 ч. л лимонної кислоти.

Маринована кукурудза швидко приготується, тільки якщо ви будете дотримуватися технології. Спочатку потрібно видалити листя, потім вимити овоч і скласти його в каструлю. Відварити в підсоленій воді до готовності.

Вимити з содою банки і кришки, а потім обдати їх окропом. Взяти кукурудзу, зрізати з неї зерна, розкласти їх по банках. Відвар, який залишився після варіння кукурудзи, перелити порційно в сотейник, поставити на вогонь. Додати цукор, сіль і лимонну кислоту, довести до кипіння. Залити розсолом кукурудзу і накрити банки кришками.

Всі банки поставити в широку каструлю, долити води на 2\3 до плічок банок і включити вогонь. Стерилізувати ємності 60 хвилин. Після цього закрутити кришки і прибрати консервацію в підходяще місце на зберігання.

Читайте також