Конституційний суд відклав розгляд подання нардепів про землю - ЗМІ

Дата наступного розгляду ще невідома
Конституційний суд відклав розгляд подання нардепів про землю - ЗМІ
Конституційний суд України
2 Листопада 2020, 20:00
читать на русском

Конституційний Суд України відклав розгляд рішення щодо тлумачення норм Конституції щодо права власності на землю. Засідання мало відбутися 2 листопада у закритому режимі.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело, а також LIGA.net з посиланням на пресслужбу КСУ.

Повідомляється, що розгляд продовжиться на наступному засіданні, дата якого ще невідома. Джерело повідомило, що у понеділок, 2 листопада, рішення за цим поданням ухвалено не було.

Зазначається, що засідання мало відбутись о 12.00, але цього ж дня перенесли збори суддів.

У пресслужбі КСУ повідомили, що у понеділок, 2 листопада, КСУ на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції України.

Читайте також

Зазначимо, що у поданні, яке розглядає КСУ, 46 нардепів просять офіційно розтлумачити норму Конституції щодо поняття землі як основного національного багатства: "Виникає необхідність тлумачення поняття "земля" як об'єкту права власності українського народу та основного національного багатства, що перебуває під охороною держави".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав указ про передачу землі сільськогосподарського значення з державної у комунальну власність.

1