Конвертаційний центр викрили на Київщині: його обіг перевищив 3,5 млрд грн

Силовики вилучили у злочинців земельних ділянок на 209 га
Конвертаційний центр викрили на Київщині: його обіг перевищив 3,5 млрд грн
Конвертаційний центр Фото: esbu.gov.ua
20 Вересня 2022, 09:00
читать на русском

Бюро економічної безпеки у Київській області припинило діяльність конвертаційного центру, обіг якого становив понад 3,5 млрд грн.

Як повідомили у БЕБ, через фіктивні підприємства злочинна група допомагала чинному сектору економіки приховувати та переводити в готівку свої прибутки. Сума здійснених тіньових безготівкових операцій склала понад 3,5 млрд грн.

До злочинної схеми були причетні працівники Держгеокадастру одного з районів Київської області, які ухвалювали рішення щодо передачі земельних ділянок у власність фізичним та юридичним особам.

Було проведено обшуки в приміщенні сільської ради, офісних та житлових приміщеннях фігурантів. За результатами проведених обшуків в одному з офісних приміщень, вилучено 346 печаток суб’єктів господарювання серед них нерезиденти, офшорні компанії, реквізити яких використовувалися для виведення грошових коштів за кордон, а також вилучено боєприпаси та вибухові речовини тощо. Також були виявлені печатки благодійних організацій, які на даний час перевіряються на причетність до фактів розкрадання благодійних коштів, - йдеться у повідомленні.

Після викриття конвертцентру було вилучено земельні ділянки загальною площею 209 га.

Нагадаємо, у Києві працівники Служби безпеки викрили масштабний конвертаційний центр, який відмив сотні мільйонів гривень на фіктивному продажі пального.