В Україні "накрили" конвертцентр, який відмив сотні мільйонів гривень на пальному

Масштабний конвертаційний центр СБУ викрила у Києві
В Україні "накрили" конвертцентр, який відмив сотні мільйонів гривень на пальному
Кібердепартамент СБУ Фото: ssu.gov.ua
30 Грудня 2021, 16:16
читать на русском

У Києві працівники Служби безпеки викрили масштабний конвертаційний центр, який відмив сотні мільйонів гривень на фіктивному продажі пального.

Як повідомляє пресслужба СБУ, злочинці використовували його для мінімізації податкових платежів, здійснюючи оформлення документообігу за нереальними господарськими операціями, насамперед з реалізації пального.

Встановлено, що діяльність центру організували керівники декількох столичних комерційних структур. Для реалізації оборудок вони залучили афілійовані фіктивні фірми та підробляли звітну документацію і вносили недостовірні відомості до Єдиного реєстру податкових накладних.

Щоб приховати чорну бухгалтерію, вони використовували індивідуальні сейфи компанії, яка надає послуги з зберігання речей і документів, - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за трьома статтями Кримінального кодексу, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, що в Одесі Служба безпеки України викрила конвертаційний центр, який надавав "послуги" з незаконного відшкодування ПДВ та мінімізації податків.

Читайте також