В Одесі викрили конвертцентр, який незаконно відшкодовував ПДВ та мінімізував податки

Такими "послугами" користувались десятки підприємств реального сектору економіки
В Одесі викрили конвертцентр, який незаконно відшкодовував ПДВ та мінімізував податки
Конвертцентр в Одесі (фото: СБУ)
11 Червня 2021, 04:01
читать на русском

В Одесі Служба безпеки України викрила конвертаційний центр, який надавав "послуги" з незаконного відшкодування ПДВ та мінімізації податків.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що організатори конвертцентру використовували реквізити понад 30 комерційних структур-імпортерів з ознаками фіктивності. Через здійснення удаваних торгових операцій вони забезпечували незаконну мінімізацію податкових платежів до держбюджету.

Їхніми "послугами", за попередніми оцінками, користувались десятки підприємств реального сектору економіки.

Організатори "конверту" також забезпечували замовникам переведення коштів у готівку через здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели низку одночасних обшуків в Одесі за місцями проживання, а також в офісних і виробничих приміщеннях. У ході слідчих дій було вилучено:

  • печатки та уставні документи комерційних структур із ознаками фіктивності;
  • чорнову бухгалтерську документацію;
  • комп’ютерну техніку, електронні ключі та носії інформації, що містять фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Конвертцентр в Одесі (фото: СБУ)

Конвертцентр в Одесі (фото: СБУ)

Конвертцентр в Одесі (фото: СБУ)

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру двом організаторам та шістьом співучасникам протиправної оборудки.

Нагадаємо, що прокуратура спільно з Державною фіскальною службою провела низку обшуків в учасників конвертаційних центрів в рамках спецоперації "Детінізація".

Читайте також

1