Спецоперація "Детінізація": силовики проводять 85 обшуків у конвертцентрах

Розслідування проводиться за фактами ухилення від сплати податків
Спецоперація "Детінізація": силовики проводять 85 обшуків у конвертцентрах
Обшуки у конвертцентрі (фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)
16 Квітня 2021, 13:48
читать на русском

Прокуратура спільно з Державною фіскальною службою проводить низку обшуків в учасників конвертаційних центрів в рамках спецоперації "Детінізація".

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

В межах спецоперації "Детінізація" проводяться 85 обшуків в офісних та складських приміщеннях низки суб’єктів господарювання, - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, вказані підприємства підозрюють у причетності до надання послуг з конвертації коштів, отриманих внаслідок фіктивних фінансово-господарських операцій із підприємствами реального сектору. Така діяльність завдала державному бюджету збитків в особливо великому розмірі.

Понад 200 осіб кадрового складу столичного та регіональних підрозділів залучили до слідчих заходів.

Заходи проводяться на підставі ухвал суду на території кількох областей України та в м. Києві в межах розслідування кримінальних проваджень за фактами ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та підроблення реєстраційних документів підприємств.

Нагадаємо, що 14 квітня в офісі та павільйонах "Експоцентру України" (ВДНГ) та вдома у його керівництва відбулися обшуки Національної поліції України та СБУ.

Читайте також

1