Координували наступ на Київ: СБУ знешкодила ворожу агентуру (фото)

Наразі організаторці та одному з членів групи повідомлено про підозру
Координували наступ на Київ: СБУ знешкодила ворожу агентуру (фото)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
25 Серпня 2022, 15:48
читать на русском

СБУ знешкодила агентурну мережу РФ, яка координувала наступ орків на Київ у перші дні війни.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Після викриття першого агента мережі у березні СБУ провела спецоперацію, в результаті якої встановила всіх учасників цієї групи. Ними виявились мешканці столиці віком 35-45 років. Її "головним менеджером" була киянка, яку спецслужби країни-агресора завербували під час поїздок до РФ, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що агентура активізувалася на інформаційному полі за декілька місяців до вторгнення. Вони почали розганяти у соцмережах проросійські відеоматеріали та публікації.

Напередодні війни жінка отримала вказівку зібрати розвіддані про об’єкти та оборону Києва. Зокрема, дислокацію/переміщення військовослужбовців і техніки ЗСУ, стан захищеності військових об’єктів та цивільні інфраструктурні об’єкти енергетики, транспорту, фінансів, зв’язку, охорони здоров’я тощо.

Наразі організаторці та одному з членів групи повідомлено про підозру, стосовно ще одного агента обвинувальний акт вже скеровано до суду, - додали в СБУ.

Нагадаємо, СБУ затримала жителя Сумської області, якого завербували спецслужби РФ. У перші дні війни колаборант "провів" до Київської області 128 одиниць техніки орків.

Читайте також

1