"Провів" до Києва ворожу техніку: СБУ затримала російського агента

Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
"Провів" до Києва ворожу техніку: СБУ затримала російського агента
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
18 Серпня 2022, 13:31
читать на русском

СБУ затримала жителя Сумської області, якого завербували спецслужби РФ. У перші дні війни колаборант "провів" до Київської області 128 одиниць техніки орків.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила ворожого агента, який у перші дні повномасштабного вторгнення РФ "провів" із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупантів. За даними СБУ, зрадником виявився мешканець Сумщини, завербований спецслужбами РФ. Із перших днів тимчасової окупації регіону він розпочав активну співпрацю з ворогом, запропонувавши стати провідником і показати безпечні шляхи до Києва, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що після звільнення Сумської області, колаборант продовжив співпрацю з ФСБ РФ та виконувати завдання своїх кураторів. Зокрема, він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння Сил оборони в регіоні.

Фігурант передавав працівникам ФСБ координати військових об’єктів із прив’язкою до місцевості. Для комунікації використовував закриті канали електронного зв’язку. Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, - додали в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Слов’янську російського агента, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів ЗСУ на Донеччині.

Читайте також

1