Кораблі США і України провели спільне навчання у морі

Росія перешкоджала цьому
Кораблі США і України провели спільне навчання у морі
Корабель у Чорному морі Фото: Держприкордонслужба
10 Травня 2021, 16:30
читать на русском

Протягом 2 днів флагман Морської охорони "Григорій Куроп’ятников" і корабель Берегової охорони США "Hamilton" відпрацьовували спільні навчання в морі. Російські кораблі створювали ускладнення для маневрів.

За задумом навчань відбувалась взаємодія двох прикордонних кораблів із долученням корабля ВМС України "Старобільськ". Екіпажі відпрацювали злагоджені дії тактичної групи з припинення провокацій в морі та відбиття нападу з неба за стандартами НАТО, - йдеться в повідомленні.

В ході навчань відпрацювали складні елементи маневрування, ухиляння від повітряної атаки та організацію протидиверсійної оборони корабля.

Прикордонні кораблі і кораблі ЧФ РФ не просто спостерігали, а створювали додаткові ускладнення для маневрів – оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку і традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації, - зазначається у службі.

Нагадаємо, наприкінці квітня ВМС Збройних сил України провели спільні тренування з Державною прикордонною службою України та Повітряними військами ЗСУ щодо підсилення оборони з морського напрямку.

Читайте також