Українські військові моряки завершили навчання із захисту державного кордону (фото)

Моряки тренувалися разом із льотчиками і прикордонниками
Українські військові моряки завершили навчання із захисту державного кордону (фото)
Військові навчання (Фото: ВМС ЗСУ)
25 Квітня 2021, 18:30
читать на русском

ВМС Збройних сил України провели спільні тренування з Державною прикордонною службою України та Повітряними військами ЗСУ щодо підсилення оборони з морського напрямку.

Про це ВМС ЗСУ повідомило на своїй сторінці у Фейсбуці.

Захід відбувався з метою поглиблення взаємодії між відомствами та видами військ.

Командувач Військово-Морських Сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа разом з начальником Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майором Сергієм Мулом перевірили готовність підрозділів до відсічі агресії умовного противника у зазначеному районі.

З метою реагування на можливі загрози з боку противника, ми маємо діяти пліч-о-пліч з нашими побратимами, адже справа захисту держави з моря, повітря та суходолу є нашим спільним завданням, – наголосив Неїжпапа.

До тренувань залучили корабельний склад, берегову артилерію, морську піхоту національного флоту, авіацію Повітряних Сил ЗСУ та підрозділів Державної прикордонної служби України.

Читайте також

Нагадаємо, 19 квітня в акваторії Чорного моря українські та румунські ВМС провели спільні навчання за участі корвету Horia Macellariu. У програму було включено тренування з боротьби за живучість, під час якого румунському корвету дісталася роль пошкодженого корабля, а українські моряки відпрацьовували техніку його буксирування. Також відпрацьовувалося відбиття ударів противника при нападі на корабель, що охороняється з повітря. Тренування закінчилися урочистим проходженням кораблів у морі.

1