Кордон між Білоруссю та Україною стало простіше перетнути: умови

На Рівненщині тимчасово спростили пропуск мешканців до Білорусі
Головне
Кордон між Білоруссю та Україною стало простіше перетнути: умови
5 Вересня 2021, 23:08
читать на русском

У Рівненській області стартував тимчасовий спрощений пропуск мешканців прикордоння на територію Білорусі.

Як повідомляє Державна прикордонна служба, відповідно до двосторонніх домовленостей між Держприкордонслужбою України та Держприкордонкомітетом Республіки Білорусь, з 6 вересня громадяни України, жителі прикордонних населених пунктів Рівненщини, матимуть змогу перетинати українсько-білоруський кордон для збору диких ягід та грибів.

Зазначається, що триватиме спрощений пропуск осіб на територію білоруського республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота" до 15 листопада.

Прикордонники здійснюватимуть пропускні операції щоденно з 06.00 до 20.00 години з обов’язковим поверненням громадян на територію України у день перетину державного кордону.

Функціонуватимуть тимчасові місця спрощеного перетину кордону:

  • "Познань" – для жителів населених пунктів Познань, Глинне, Обсіч, Дубно, Хмель;
  • "Березове" – для жителів населених пунктів Заболоття, Грабунь, Березове, Глинне, Дубно, Хмель;
  • "Дроздинь" – для жителів населених пунктів Старе Село, Дроздинь, Заболоття.

Громадянам для перетину кордону необхідно мати:

  • старше 16 років – дійсний національний паспорт громадянина України, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою; перепустки, виданої органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право перебування в прикордонній смузі; іменної квитанції про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота";
  • молодше 16 років – свідоцтво про народження, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою.

Перетин кордону здійснюватиметься у супроводі законних представників або інших повнолітніх осіб за наявності нотаріально завіреного клопотання. При цьому неповнолітні громадяни до 16 років повинні мати перепустку видану органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право перебування у прикордонній смузі, а також іменну квитанцію про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота".

ДПСУ зазначає, що перетин державного кордону здійснюватиметься лиш в пішому порядку або на велосипедах. Пропуск осіб по паспортному документу у форматі ID-картки здійснюватись не буде.

Прикордонники звернули увагу, що з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції особи повинні мати медичні маски та будуть підлягати обов’язковому температурному скринінгу.

Нагадаємо, 29 липня Білорусь ввела обмеження на кордоні з Україною.

Читайте також

1