Прикордонники пояснили, хто платитиме за виїзд з Білорусі

Місцевий збір братимуть за один транспортний засіб без врахування кількості пасажирів
Прикордонники пояснили, хто платитиме за виїзд з Білорусі
Кордон (фото: УНІАН)
20 Травня 2021, 11:51
читать на русском

Білорусь вводить місцевий збір на території Гомельської та Гродненської областей від 1 червня 2021 року до 1 січня 2023 року за перетинання кордону транспортними засобами, у тому числі українсько-білоруського, під час виїзду з Республіки Білорусь.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Місцевий збір братимуть за один транспортний засіб, який виїжджатиме з Білорусі, незалежно від кількості пасажирів у ньому.

Ставка збору встановлена в розмірі 1 базової величини (29 білоруських рублів, що становить орієнтовно більш як 300 грн), - йдеться у повідомленні.

Водій зможе оплатити збір в білоруських рублях до перетину кордону у банку або під час перетину кордону безпосередньо в пункті пропуску.

При цьому білоруська сторона наголошує, що збір необхідно сплатити до доходів відповідного обласного бюджету за місцем розташування пункту пропуску через кордон. В іншому випадку він вважатиметься не сплаченим.

Читайте також

Від сплати місцевого збору звільнятимуться окремі категорії населення:

  • водії, що їдуть на похорон членів сім'ї та близьких родичів, а також ті, що супроводжуватимуть померлих для поховання;
  • учасники та інваліди "Великої Вітчизняної війни";
  • інваліди I і II груп, а також люди, що їх супроводжують;
  • учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС.
  • громадяни Білорусі, які виїжджають на лікування в санаторно-курортні установи.

Нагадаємо, що президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко підписав декрет "Про захист суверенітету і конституційного ладу", в якому прописані дії на випадок його насильницької смерті.

Читайте також

1