Коригувальнику вогню повідомили про підозру в Миколаєві

Він назвав росіянину координати розташування військовослужбовців Нацгвардії й військової техніки
Коригувальнику вогню повідомили про підозру в Миколаєві
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
10 Травня 2022, 15:51
читать на русском

У Миколаєві прокуратура повідомила про підозру колаборанту, який скоригував ракетний удар окупантів по оборонному підприємству.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

4 квітня 2022 року підозрюваний, з метою фізичного знищення військовослужбовців і військової техніки ЗСУ, у соціальній мережі "Вконтакте" надав проросійському блогеру-активісту інформацію з точними координатами розташування військовослужбовців Нацгвардії України і військової техніки на одному з оборонних підприємств Миколаївщини, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що окупанти по вказаному місцю здійснили ракетний обстріл, у результаті якого знищили та частково пошкодили об'єкти нерухомого і рухомого майна підприємства.

Своєю чергою колаборанта затримали. Районний суд Миколаєва обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

За процесуального керівництва Миколаївської прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру громадянину України за фактом поширення інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України), - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ і дислокацію літаків ЗСУ.

Читайте також

1