Зрадники з Київщини вбили двох мирних жителів за наказом окупантів

Чоловіки співпрацювали з орками під час окупації Київщини
Зрадники з Київщини вбили двох мирних жителів за наказом окупантів
Наручники (фото: Pexels)
29 Квітня 2022, 15:51
читать на русском

Під час російської окупації двоє мешканців Київщини розстріляли двох мирних жителів Великої Димерки за наказом орків.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора в Telegram.

11 березня на виконання злочинних наказів військовослужбовців ЗС рф, з метою залякування населення, вони відкрили вогонь з автоматичної зброї по двох мирних мешканцях смт Велика Димерка. Від отриманих численних поранень потерпілі померли на місці злочину, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зрадники співпрацювали з орками під час окупації. Зокрема, колаборанти здійснювали розвідку та патрулювання Броварського району, коли отримали від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом. Також зрадники перевіряли документи в цивільних жителів.

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури двом мешканцям Київщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України), - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ і дислокацію літаків ЗСУ.

Читайте також

1