Корнієнко заявив, що розпуск Ради не відбудеться до кінця 2020 року

Розпуск Ради не є шантажем - Корнієнко
Корнієнко заявив, що розпуск Ради не відбудеться до кінця 2020 року
Олександр Корнієнко (фото: УНІАН)
3 Листопада 2020, 12:15
читать на русском
Дострокове припинення повноважень Верховної Ради дев'ятого скликання не може відбутися до кінця 2020 року, оскільки в президента на сьогодні немає підстав для розпуску парламенту.

Про це журналістам у ВРУ повідомив перший заступник голови фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

У цьому році? Я думаю, що ні, тому що по часу цього не може бути. Якщо зараз запускається певний процес щодо розпуску, то він займає мінімум місяць, - сказав Корнієнко.

На запитання, чи буде таке рішення президента конструкційним, політик відповів, що "зараз у президента немає підстав, але ж ми не знаємо, що буде завтра".

Коментуючи заяву Зеленського про розпуск Ради, Корнієнко зазначив, що не вважає її шантажем.

Я тут підтримую президента - 100%, тому я це як шантаж не сприймаю, бо я ж теж за це. І це не звучало як шантаж, а як певне занепокоєння президента тим, що відбувається в країні, тим, що може відбуватися далі, і тим, яку позицію, на жаль, займає частина депутатів - частково у більшості фракцій, частково у нашій теж фракції, - зазначив Корнієнко.

Читайте також

Щодо рішення КСУ він заявив, що у ВР готується політична заява із вимогою до суддів Конституційного Суду подати у відставку задля перезавантаження КС.

Зараз готується звернення до Конституційного Суду з тим, що він себе поводить, так би мовити, некоректно, і пропозиція або прохання, або вимога піти у відставку всім складом для того, щоб перезавантажити Конституцій Суд України. Така заява готується, якщо вона буде готова, то буде винесена в залу і вона буде прийматися, - зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив про можливий розпуск Верховної Ради, якщо фракція "Слуга народу" не підтримає запропонований ним законопроект про звільнення суддів Конституційного суду.