Зеленський допустив розпуск Верховної Ради через проблеми з КСУ

Це може статися, якщо президентський законопроект про звільнення суддів КС не підтримає фракція "Слуга народу"
Зеленський допустив розпуск Верховної Ради через проблеми з КСУ
Верховна Рада (фото: Парламент UA)
2 Листопада 2020, 22:25
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив про можливий розпуск Верховної ради, якщо фракція "Слуга народу" не підтримає запропонований ним законопроект про звільнення суддів Конституційного суду.

Про це Зеленський заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "ICTV".

Президент заявив, що хоче, аби парламент працював на державу.

Від реалізації нашого плану це теж буде залежати. Якщо це буде політичний колапс, я побачу, що немає підтримки у Раді, а перш за все у "Слузі народу", бо вони розуміють, що вони завдяки мені стали депутатами, але вони повинні розуміти відповідальність. Якщо вони підуть у розріз, ми будемо виходити з цієї ситуації навіть шляхом розпуску Ради, - наголосив Зеленський.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.