Місія МВФ не приїде через рішення КСУ – Зеленський

Україні слід готуватися до "дірки в бюджеті"
Місія МВФ не приїде через рішення КСУ – Зеленський
МВФ (Фото: shutterstock)
2 Листопада 2020, 22:07
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що місія Міжнародного валютного фонду не приїде в Україну через рішення Конституційного суду про скасування е-декларування.

Про це Зеленський заявив в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV.

Ми отримали відразу багато сигналів від наших західних партнерів. Від Міжнародного валютного фонду не може бути ніякої місії. Можете не чекати, а я не хочу приховувати від нашого суспільство про що йде мова, - заявив він.

Також президент попередив, що через зрив місії Україні потрібно готуватися до "дірки в бюджеті", адже подібні повідомлення глава держави отримав від Світового банку, ЄБРР і послів країн "Великої сімки".

Криза пов'язана тому нам потрібна допомога наших партнерів. Такий самий звітний сигнал ми отримали від Світового банку, від ЄБРР, від усіх послів "Великої сімки" які перебувають в Україні, - додав Зеленський.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.