Королева Єлизавета ІІ зустрілася з лідерами G7

Королева багато посміхалася і навіть розрізала торт мечем
Королева Єлизавета ІІ зустрілася з лідерами G7
Королева Єлизавета II на саміті G7 / Associated Press
12 Червня 2021, 20:00
читать на русском

Королева Єлизавета II у супроводі принца Уельського Чарльза, герцогині Корнуольської Камілли, а також герцога і герцогині Кембридзьких Уільяма і Кетрін прийшла на вечірній захід для лідерів G7, організований прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Про це повідомляє Associated Press.

Відомо, що захід проводився в межах проєкту "Едем" в Сент-Остеллі.

На захід королева прийшла в красивій молочній сукні з квітковим малюнком, яку вона поєднала з чорною сумкою улюбленої моделі від британського бренду Launer, туфлями на низьких підборах і білими рукавичками.

Королева Єлизавета II на саміті G7 / Associated Press

З прикрас Єлизавета обрала перлове намисто з трьох ниток, а також сережки та золоту брошку у вигляді колосків проса, яка складається з 11 діамантів грушоподібної форми і золота. Прикрасу подарував королеві президент Ботсвани Фестус Могає під час зустрічі глав урядів Співдружності 2007 року.

На заході королева багато усміхалася і жартувала. Під час фотосесії з главами держав вона, побачивши кам'яні обличчя політиків, сказала: "Ви повинні мати такий вигляд, ніби вам це подобається?". Після цієї фрази усі моментально почали сміятися, через що світлини вийшли живими.

Королева Єлизавета II на саміті G7 / Associated Press

Також монарха попросили розрізати святковий торт, але не звичайним чином, а за допомогою меча лорда-лейтенанта Корнуолла. Вона не розгубилася і відрізала практично ідеальний шматок. Трохи їй допомогла в цьому завданні герцогиня Камілла.

Нагадаємо, що королева Великої Британії Єлизавета II та її родина позичатиме для авіаподорожей літак прем'єр-міністра Бориса Джонсона, оскільки держава не фінансуватиме приватні літаки Віндзорів.

Читайте також

1