Єлизавета ІІ позичатиме літак у Бориса Джонсона

Велика Британія не фінансуватиме приватні літаки королеви
Єлизавета ІІ позичатиме літак у Бориса Джонсона
Єлизавета ІІ (Фото: The Gardian)
8 Березня 2021, 01:10
читать на русском

Королева Великої Британії Єлизавета II та її родина позичатиме для авіаподорожей літак прем'єр-міністра Бориса Джонсона, оскільки держава не фінансуватиме приватні літаки Віндзорів.

Про це пише  The Telegraph.

Уперше за період правління Єлизавети ІІ королева та її родина залишаться без приватного повітряного транспорту через скорочення видатків на оборону країни.

Уже 2022 року, після комплексного огляду Міноборони Великої Британії планують зняти з експлуатації чотири пасажирські літаки BAE-146 з офіційного флоту королеви. У королівської родини залишиться лише вертоліт AW-109.

Читайте також

У Міноборони країни зазначили, що королівській родині як VIP-персонам пропонуватимуть для подорожей інший повітряний транспорт. Наприклад, королева зможе позичати літак прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона RAF Voyager.

Торік з бюджету країни на оновлення літака Джонсона витратили 900 тисяч фунтів стерлінгів (понад 34,5 млн грн). На Даунінг-стріт заявляли, що ребрендинг допоможе літаку краще представляти Велику Британію за кордоном, хоча деякі депутати критикували такі витрати.


Контекст. Британські журналісти раніше заявили, що королева Єлизавета II втручалася в роботу британського уряду, щоб примножити багатство і приховати свої статки від громадськості. Журналісти видання вивчили документи Національного архіву і з`ясували, що в 70-і роки минулого століття королівський адвокат натиснув на міністрів і домігся, щоб інвестиційна діяльність в інтересах Єлизавети II не підлягала розголосу.

1