Коронавірус в Індії пішов на спад

В країні зафіксували найнижчий показник приросту хворих за останні шість тижнів
Коронавірус в Індії пішов на спад
Коронавірус в Індії (Фото: Ajit Solanki/AP)
25 Травня 2021, 19:18
читать на русском

Хвиля коронавірусу в Індії потрохи згасає,  щоденний показник зафіксованих нових випадків хвороби впав до найнижчого рівня від 14 квітня.

Про це пише Reuters з посиланням на МОЗ Індії.

25 травня в країні зареєстрували 196 427 нових випадків коронавірусу. Це вдвічі менше, ніж на піку захворювання 7 травня (414 188 випадків).

За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість смертей від COVID-19 за останню добу становить 3511 людей. Від початку пандемії, за офіційною статистикою, померла загалом 307 231 людина. В країні підтвердили загалом майже 27 мільйонів випадків коронавірусу.

Водночас фахівці та ЗМІ припускають, що ці дані можуть бути занижені. Померлих від COVID-19 не встигають ховати або кремувати, тому тіла скидають у річку Ганг.

Ускладнює подолання COVID-19 зростання кількості випадків «чорного грибка» (мукормікозу), який виявляють у пацієнтів, що лікували ускладнення коронавірусу стероїдами.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів.

Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Тепер лікарі повідомляють ще і про різке зростання випадків рідкісної інфекції, яку називають "чорним грибком", серед тих, хто пережив чи ще хворіє на коронавірус.

Читайте також