Коронавірус в Україні: вперше до лікарень потрапили кисневозалежні діти

У лікарнях перепрофільовують ліжка під інфекційні
Важливо
Коронавірус в Україні: вперше до лікарень потрапили кисневозалежні діти
Коронавірус, діти (фото: Pexels)
21 Лютого 2021, 18:08
читать на русском

В Івано-Франківській області спостерігається сплеск захворюваності на коронавірус. До лікарень вперше за час пандемії почали поступати важкі кисневозалежні діти.

Про це місцевому виданню "Край" розповіла головна лікарка Городенківської лікарні Олександра Косовець.

За її словами, довелося вчергове перепрофільовувати неврологічні ліжка під інфекційні.

Вперше за весь період ковіду поступили важкі кисневозалежні діти, в тому числі двоє до року. Сьогодні всі 120 інфекційних ліжок заняті, 6 реанімаційних заняті, розгорнули ще два додаткових. За останній місяць ми купили ще два апарати ШВЛ та отримали від Центру здоров’я ще один, на цей момент усі зайняті. Всі 7 хворих, які перебувають у реанімаційному відділенні, важкі. Одна хвора померла. Таких важких ускладнень, які спостерігаються зараз, не було впродовж усього періоду ковіду, - розповіла лікарка.

Читайте також

Косовець зазначила, що лікування ускладнених випадків дороге і деякі препарати доводилось збирати з усіх аптек.

За її прогнозом, нова хвиля ковіду в регіоні буде важкою.

Напевно, вірус дуже сильно мутував, адже є випадки, коли хворі взагалі не відчули що в них є серйозні проблеми в легенях, а прояви мінімальні. Субфібрильна температура 37,1-37,2 – багато людей не звертають на неї уваги і продовжують відвідувати громадські місця без обстеження ПЛР, - каже лікарка.

Нагадаємо, влада ухвалила рішення на тиждень закрити усі розважальні заклади та заклади громадського харчування в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Також в Івано-Франківській області через стрімке зростання хворих на коронавірус посилять до "червоного" рівня карантинні обмеження.

1