Діти в Україні стали частіше заражатися коронавірусом - Степанов

За час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли понад 62 тисячі дітей
Діти в Україні стали частіше заражатися коронавірусом - Степанов
Діти Фото: olia danilevich з Pexels
15 Січня 2021, 11:25
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про зростання кількості хворих на коронавірус дітей.

Під час брифінгу очільник МОЗу повідомив, що за час пандемії коронавірусу в Україні на COVID-19 захворіли 62 тисячі 333 дитини.

Ця тенденція спостерігається у всьому світі. Тобто COVID став частіше вражати дітей. Вони почали частіше хворіти, більш того - саме з проявами симптомів. На початку епідемії діти хворіли без симптомів, як правило. Зараз вже з симптомами, в тому числі й з перебігом хвороби, який потребує госпіталізації, - сказав міністр.

Читайте також

За його словами, показник захворюваності на COVID-19 серед дітей становив 5,9% від загальної кількості хворих.

У МОЗі вважають, що захворюваність серед дітей може зрости, якщо школярі підуть до навчальних закладів, тому що більшість випадків заражень дітей відбувається без симптомів.

Тому виявлення інфікованих і не допущення їх в колективи буде просто неможливо на даному етапі. Якщо у дітей з`являються прояви хвороби - це значить напередодні три дні поспіль вона інфікувала й учнів, й вчителів, - сказав міністр (досьє Максима Степанова).

Раніше старша викладачка епідеміології Лондонського університету королеви Марії Діпті Гурдасані попередила про нову небезпеку нової так званої "британської" мутації коронавірусу. За її словами, нова мутація коронавірусу більш заразна для дітей і підлітків до 19 років, оскільки з більшою ймовірністю може спровокувати симптоми в цій віковій групі.

1