Кравчук про війну на Донбасі: перемир'я досі існує, хоч ситуація складна

Росія намагається звинуватити Україну у не виконанні Мінських домовленостей
Кравчук про війну на Донбасі: перемир'я досі існує, хоч ситуація складна
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
26 Березня 2021, 11:32
читать на русском

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів, чи можна вважати, що перемир'я на Донбасі припинилося через обстріли зі сторони російських найманців.

Про це Кравчук сказав в етері телеканалу "Україна 24".

У цьому випадку йдеться про перемир'я, воно то підіймається, то опускається, але заявляти, що перемир'я зовсім не існує або припинилося, це не відповідає дійсності, - сказав він.

За його словами, на Донбасі значно зменшилась кількість обстрілів, але жертв - у п'ять разів більше.

Читайте також

Якщо порівнювати, то ситуація не погіршилася. Вона складна, є агресія Росії, спроби звинуватити Україну в тому, що вона не виконує мінські домовленості, але це не відповідає дійсності, - зазначив голова української делегації в ТКГ.

Кравчук наголосив, що потрібно й надалі демонструвати світові поведінку Росії. Україна виконувала, виконує і буде виконувати домовленості, і про це говорять і Європа, і міністри "Великої сімки", які назвали Росію стороною конфлікту. На його думку, Україні треба продовжувати цю роботу, показуючи Росію такою, якою вона є насправді, хоч уже світ і Європа бачать це.


Контекст. Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук наголосив, що Російська Федерація не хоче миру на Донбасі і намагається нав'язати "свої" умови.