Кравчук розповів, хто "підкинув" Зеленському ідею про зустріч з Путіним на Донбасі

Першою ідею зустрічі на Донбасі висловила російська делегація в ТКГ
Кравчук розповів, хто "підкинув" Зеленському ідею про зустріч з Путіним на Донбасі
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
21 Квітня 2021, 19:12
читать на русском

Під час зустрічі радників "нормандської четвірки" 19 квітня російська делегація першою згадала про зустріч на лінії розмежування, тому президент Володимир Зеленський публічно запропонував Володимиру Путіну зустрітись на Донбасі. 

Про це сказав голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24"

У Росії є складнощі, адже політичні радники "нормандської четвірки", коли обговорювали питання кластерів (щодо Мінських угод), то Росія не підтримала і висунула одну пропозицію: зустрітись на лінії розмежування і побачити цю ситуацію безпосередньо. Зеленський використав цей факт і сказав, що пропонує Путіну зустрітись у будь-якій точці Донбасу. Таким чином Путін поставлений у дуже складну ситуацію: якщо відмовитись, то означає, що він не підтримує власну пропозицію, - розповів Кравчук (досьє Леоніда Кравчука).


Контекст. Вночі 20 квітня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ескалації військового конфлікту з Росією і запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі, де йде війна.

У Кремлі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі. Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що президент РФ знає про цю пропозицію і що для зустрічі Путіна і Зеленського потрібні передумови, яких президент РФ поки що не бачить.

Читайте також

1