Кравчук вважає, що опозиція їздить до Москви та будує російську Україну

Політичним силам потрібно об'єднатися, щоб розв'язати проблему Донбасу
4 Червня, 09:35 2844

Україна повинна об'єднати політичні сили, зокрема у парламенті, щоб розв'язати проблеми з Донбасом. Водночас окремі партії намагаються будувати російську Україну.

Про це повідомив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) в етері телеканалу "Україна 24".

Якщо ми об'єднаємо політичні сили, якщо в парламенті буде єдність стосовно встановлення миру на Донбасі, і метою буде повернення всіх територій, думаю, не буде таких проблем і питань, які б ми не могли вирішити. А ми сьогодні як лебідь, рак і щука, в парламенті говорять необґрунтовані речі, які межують зі зрадою України, - зазначив він.

Водночас Кравчук вважає, що такі партії, як "Опозиційна платформа - За життя" будують російську Україну або Україну з російськими методами управління. За його словами, таке потрібно "випалити" і тоді не буде проблем.

Наведу приклад. У Польщі є опозиція? Є. Але скажіть, будь ласка, польська опозиція їздить до Німеччини або України консультуватися, як будувати Польщу? А наші ОПЗЖ їдуть до Москви, зустрічаються з Путіним, він дає їм установки, вони приїжджають і будують російську Україну або Україну з російськими методами управління. Потрібно випалити це з України, випалити, і тоді, коли у нас не буде таких проблем, я думаю, всі питання будуть вирішуватися швидко та організовано, - розповів голова української делегації ТКГ.

Нагадаємо, що глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що після затримання у Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича перемовини щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни - Швейцарії або Фінляндії.

Читайте також