Кравчук вважає, що опозиція їздить до Москви та будує російську Україну

Політичним силам потрібно об'єднатися, щоб розв'язати проблему Донбасу
Кравчук вважає, що опозиція їздить до Москви та будує російську Україну
Леонід Кравчук (фото: УНІАН)
4 Червня 2021, 09:35
читать на русском

Україна повинна об'єднати політичні сили, зокрема у парламенті, щоб розв'язати проблеми з Донбасом. Водночас окремі партії намагаються будувати російську Україну.

Про це повідомив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) в етері телеканалу "Україна 24".

Якщо ми об'єднаємо політичні сили, якщо в парламенті буде єдність стосовно встановлення миру на Донбасі, і метою буде повернення всіх територій, думаю, не буде таких проблем і питань, які б ми не могли вирішити. А ми сьогодні як лебідь, рак і щука, в парламенті говорять необґрунтовані речі, які межують зі зрадою України, - зазначив він.

Водночас Кравчук вважає, що такі партії, як "Опозиційна платформа - За життя" будують російську Україну або Україну з російськими методами управління. За його словами, таке потрібно "випалити" і тоді не буде проблем.

Наведу приклад. У Польщі є опозиція? Є. Але скажіть, будь ласка, польська опозиція їздить до Німеччини або України консультуватися, як будувати Польщу? А наші ОПЗЖ їдуть до Москви, зустрічаються з Путіним, він дає їм установки, вони приїжджають і будують російську Україну або Україну з російськими методами управління. Потрібно випалити це з України, випалити, і тоді, коли у нас не буде таких проблем, я думаю, всі питання будуть вирішуватися швидко та організовано, - розповів голова української делегації ТКГ.

Нагадаємо, що глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що після затримання у Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича перемовини щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни - Швейцарії або Фінляндії.

Читайте також