Кравчук назвав Мінські угоди "зашморгом" для України

Реалізація мінських угод стає предметом частих суперечок під час засідань ТКГ
Важливо
Кравчук назвав Мінські угоди "зашморгом" для України
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
13 Листопада 2020, 11:44
читать на русском

Голова делегації України у тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу у Мінську, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що підписані при Петру Порошенку Мінські угоди є "політичним зашморгом" для України.

Комплекс заходів, який підписали у 2015 році за часів Петра Порошенка, є величезною помилкою. Це політичний зашморг на шиї України й одне із гальм, яке скрізь і у всьому заважає нам приймати рішення. Вчора ми засідали в ТКГ. Вони повторювали одне й те ж саме, що, мовляв, Україна змінює філософію і порядок Мінських домовленостей. Що там записані спочатку вибори, а потім кордон, а Україна хоче навпаки. А далі вони не хочуть слухати мене про те, що цей Комплекс заходів було підписано за дуже складних умов, що тривали військові дії. Але факт є фактом, - заявив Кравчук в інтерв'ю ТСН.

Читайте також

За його словами, на цьому пункті домовленостей не варто зосереджувати увагу.

Прийнято багато документів, тож треба брати весь комплекс рішень, а не акцентувати на одному пункті про вибори і кордон. Ми намагаємося переконати, аргументуємо, говоримо про можливі компроміси. Є, наприклад, ідея, що, можливо, не весь кордон спочатку передавати під контроль України, можливо, разом із силами ОБСЄ. Є багато варіантів, але головний принцип — не можна провести вибори за українським законом на території, де немає ані грама українського, - наголосив політик (досьє Кравчука).

Читайте також

Нагадаємо, голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

1