План дій щодо Донбасу взято в ТКГ за основу

11 листопада має відбутись загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій
План дій щодо Донбасу взято в ТКГ за основу
Військовий у зоні ООС на Донбасі Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук
10 Листопада 2020, 19:57
читать на русском

Тристороння контактна група на перемовинах у Мінському процесі взяла за основу запропонований Україною план дій щодо Донбасу. Однак говорити про успіхи обговорення плану ще зарано.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Української делегації для участі в ТКГ.

Зазначається, що на засіданні політичної підгрупи 10 листопада представники української делегації були здивовані твердженням російської сторони, що, нібито, українська делегація обіцяла затвердження плану Верховною Радою.

Читайте також

Після нагадування російським представникам, що в Україні діє демократія та парламентський суверенітет, і делегація може лише надавати рекомендації, а не гарантувати ті чи інші законодавчі ініціативи, бесіда швидко повернулася в конструктивне русло, - йдеться у повідомленні.

В українській делегації також повідомляють, що 11 листопада має відбутись загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій.

Нагадаємо, що голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.