Робота ТКГ у Мінську: Кравчук запропонував новий "план дій"

Кравчук представить свій варіант "плану дій" щодо процесу мирного врегулювання
Робота ТКГ у Мінську: Кравчук запропонував новий "план дій"
Олексій Арестович Фото: facebook.com
28 Жовтня 2020, 18:13
читать на русском

Українська сторона в Тристоронній контактній групі у Мінську запропонувала координаторам процесу представити до 4 листопада свій варіант "Плану дій" щодо інтенсифікації процесу мирного врегулювання.

Про це повідомив військовий та політичний оглядач Олексій Арестович, який сьогодні призначений радником з інформаційної політики Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Щойно, завдяки ініціативі української делегації, таким базисом була визнана пропозиція Л.Кравчука створити під егідою ОБСЄ "План дій", що враховує в першу чергу безпекові та гуманітарні питання, - повідомив Арестович.

Він нагадав, що 16 вересня 2020 року, російська сторона заблокувала роботу трьох з чотирьох підгруп в рамках ТКГ.

Читайте також

Повноважний представник ОБСЄ, посол П'єр Морель заявив, що справа полягає в базисі переговорів, якій б дозволив зрушити вперед процес виконання домовленостей, досягнутих на вищому рівні в рамках Нормандського формату.

Українська сторона підкреслює, що саме рішення Нормандського формату на вищому рівні є основою для послідовного, поетапного і всебічного врегулювання конфлікту. Наступне засідання ТКГ заплановано в період з 5 по 10 листопада, - ззаначив Арестович.

Нагадаємо, 20 жовтня голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що для того, аби досягти миру на сході України, влади повинні прийняти пакет законів про реінтеграції регіону.

Читайте також

За його словами, питання реінтеграції Донбасу є комплексним і повинне містити:

  • припинення війни;
  • проведення виборів на підконтрольних територіях;
  • формування виконавчої влади на непідконтрольних територіях;
  • прийняття пакету законів економічного характеру (в тому числі законів, які створюють умови для інвестицій і бізнесу).
1