Криклій повідомив, коли Україна повністю відновить міжнародні авіаперельоти

Міжнародні авіаперевезення можуть повністю відновитись з 2023 року
Криклій повідомив, коли Україна повністю відновить міжнародні авіаперельоти
Літак (фото: Pexels)
26 Січня 2021, 11:00
читать на русском

Вже цього року Україна може вийти на половину обсягів авіаперевезень від 2019 року. А міжнародні авіаперевезення можуть повністю відновитись з 2023 року.

Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, у 2020 році Україна вийшла на менш ніж третину - 28% обсягу перевезення пасажирів від показників 2019 року.

В уряді розраховують, що цього року за умови, "якщо все буде рухатися по прогнозованій площині", якщо успішно піде програма з вакцинації й країни будуть відкривати кордони, і якщо не будуть виникати чергові штами коронавірусу чи нові всесвітні хвилі епідемії, "ми вийдемо на половину обсягів авіаперевезень від 2019 року".

Читайте також

Вже у 2022 році - приблизно на три чверті, і тоді вже у 2023 році за такими прогнозами повністю відновимо той обсяг, який був до пандемії, - зазначив міністр.

Нагадаємо, авіакомпанія МАУ заявила, що підготувала літаки для перевезення вакцини від Covid-19 не лише в Україну, але й по всьому світу.

В авіакомпанії повідомили, що з метою забезпечення доставлення вакцин, підготовано літаки типу Boeing 737 та Boeing 767 для перевезення препаратів.

Читайте також наш матеріалДва міжнародні скандали за 10 днів, або усе про корупцію і фальсифікації міністра Криклія