Криклій повідомив про введення в Україні обов'язкового техогляду транспорту

Уряд планує поступово впроваджувати перевірку транспортних засобів
Криклій повідомив про введення в Україні обов'язкового техогляду транспорту
Автомобіль, погода Фото: Парламент.UA
26 Січня 2021, 12:47
читать на русском

З 2022 року у нашій державі буде введений обов'язковий технічний огляд транспортних засобів, однак впроваджуватиметься він поступово.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, техогляд для транспортних засобів має бути обов'язковим з 2022 року, але для його введення народні депутати мають ухвалити відповідний законопроєкт.

Були пропозиції ввести його поступово, з перехідними положеннями, щоби не загострювати суспільні настрої. Наприклад, починати з переобладнаних автівок, які вперше ввозять, вони все одно проходять сертифікацію. Особливої різниці немає – техогляд чи сертифікація, якщо мова йде про раз на два роки, то в них ще є запас часу, - сказав міністр (досьє Криклія).

Криклій наголосив, що дотримання транспортних технічних вимог і контролю є важливими, оскільки це одна з основних вимог у наших імплементаційних документах по ЄС.

Читайте також

Мені подобається, як це працює в Європі. За результатами технічного огляду ви навіть отримуєте відео, на якому інженер-лаборант перевіряє всі показники та називає зауваження. До того ж там є певна відповідальність власника чи користувача автівки, якщо будуть виявлені якісь несправності, а він їх не владнав і через це потрапив у дорожньо-транспорту пригоду, - розповів міністр.

За його словами, у деяких країнах за це навіть передбачена кримінальна відповідальність, тому що людина фактично ризикує не лише власним життям і здоров'ям, а й інших.

Нагадаємо, в Україні система автоматичної фіксації порушень ПДР почала реєструвати порушення правил дорожнього руху, скоєних власниками автомобілів на номерах іноземної реєстрації.

Читайте також наш матеріалПоліція в Україні фіксуватиме порушення прямо на ходу: подробиці 

1