Критична ситуація на Закарпатті: щодня помирає по 12 осіб від коронавірусу

За минулий тиждень кількість хворих зросла на 24%
Важливо
Критична ситуація на Закарпатті: щодня помирає по 12 осіб від коронавірусу
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
8 Березня 2021, 13:30
читать на русском

Ситуація з коронавірусом на Закарпатті продовжує бути критичною: щодня вмирає по 12 осіб і виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції.

Про це заявив головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк на брифінгу.

За його словами, за минулий тиждень кількість хворих зросла на 24%. При цьому захворюваність серед дітей збільшилася на 5%. Також багато хворіють у віці 35-45 років, і смертність фіксується вже у цій віковій групі. Усі палати інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні заповнені.

Така ситуація повинна спонукати закарпатців серйозно задуматися і бути свідомими у дотриманні всіх карантинних обмежень, - підкреслив Поляк.

Читайте також

Як пояснив головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина, ситуація настільки важка, що наприкінці тижня регіон може зіткнутися з колапсом медичної системи. На сьогодні вже спостерігається дефіцит кисневих балонів в лікарнях.

За його словами, в цій лікарні на сьогодні 120 пацієнтів, які потребують кисневої терапії. Причому половина з них має лежати в реанімації.

А в самій реанімації у нас усього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня в нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, вранці у нас залишалося лише 5. Цього вистачить години до 16 не більше. І що скажете мені з цим робити? Як рятувати життя? - зазначив Яцина.

Нагадаємо, що у Закарпатській області не вистачає кисню в медичних закладах. У зв'язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 в регіоні постійно збільшують кількість ліжок для "ковідних" хворих.