У Закарпатській області не вистачає кисню для хворих на COVID-19

В ОДА вважають, що у такій ситуації без "червоної зони" карантину можливий колапс медичної системи
У Закарпатській області не вистачає кисню для хворих на COVID-19
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 13:42
читать на русском

У Закарпатській області не вистачає кисню в медичних закладах. У зв'язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 в регіоні постійно збільшують кількість ліжок для "ковідних" хворих.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний у коментарі Укрінформу.

Як повідомив Пшеничний, в області наразі є 2300 ліжок для "ковідних пацієнтів" у 17 медзакладах, які заповнені на 80%. Водночас відсоток ліжок з підведеним киснем становить 66,4.

Річ у тім, що ми збільшили ліжка ковідного фонду на 400 одиниць за останній місяць, а кисень, який закуповується за оформленими ще в грудні договорами, розрахований на 1885 ліжок — тобто, той ліжко-фонд, який ми мали станом на початок зими, - зазначив він.

Читайте також

Пшеничний вважає, що Закарпаттю необхідний перехід до "червоної зони", оскільки може статися колапс медичної системи.

Моя думка як керівника департаменту охорони здоров’я ОДА така, що наразі червона зона Закарпаттю просто необхідна! Але це вирішуватиме державна комісія ТЕБ та НС, - наголосив він.


Контекст. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу, тому існує загроза для запровадження нового локдауну.

За його словами, в Україні щодня зростає кількість хворих на COVID-19, тому країна стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу. Низка регіонів вже перебувають у червоній або помаранчевій карантинній зоні. Тому існує загроза введення жорсткого карантину на території всієї країни.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, в Україні дві області - Закарпатська та Вінницька - перебувають на межі "червоної зони" через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1