В Україні на межі "червоної зони" перебувають ще дві області - Степанов

На сьогодні три області вже знаходяться в "червоній зоні" карантину
В Україні на межі "червоної зони" перебувають ще дві області - Степанов
Лабораторія у лікарні, коронавірус, карантин (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 12:13
читать на русском

В Україні дві області - Закарпатська та Вінницька - перебувають на межі "червоної зони" через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради у п'ятницю, 5 березня.

Ситуація напружена. На сьогодні три області вже знаходяться в "червоній зоні" карантину – Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька. На межі червоної зони знаходяться Закарпатська та Вінницька області, - сказав міністр.

Читайте також

Степанов заявив, що Україна вступила до третьої хвилі світової пандемії. За його словами, в Міністерстві охорони здоров'я прогнозують зростання захворюваності на коронавірус до кінця епідсезону - майже до кінця квітня.

У Національній академії наук України підтвердили наявність британського штаму коронавірусу, який, за словами міністра, небезпечніший за європейський, швидше передається та має важчий перебіг при захворюванні.


Контекст. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу, тому існує загроза для запровадження нового локдауну.

За його словами, в Україні щодня зростає кількість хворих на COVID-19, тому країна стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу. Низка регіонів вже перебувають у червоній або помаранчевій карантинній зоні. Тому існує загроза введення жорсткого карантину на території всієї країни.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1