Критикував політиків та захищав права людей: у Китаї мільярдера ув'язнили на 18 років

Підприємець також отримав штраф у розмірі майже 500 тисяч доларів
Критикував політиків та захищав права людей: у Китаї мільярдера ув'язнили на 18 років
Китайський мільярдер Сунь Даву (фото: BBC News)
30 Липня 2021, 04:15
читать на русском

У Китаї відомий мільярдер Сунь Даву отримав 18 років в'язниці, бо він "влаштовував сварки і провокував неприємності".

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що 67-річний Сунь Даву керує одним з найбільших приватних сільськогосподарських підприємств Sun країни в північній провінції Хебей. Його визнали винним у "підборі сварок та провокуванні неприємностей". Таке звинувачення часто застосовується проти активістів.

У минулому Даву виступав за права людини та говорив на політично делікатні теми. Його компанія Sun є однією з найбільших у Китаї.

Інші звинувачення проти нього включають незаконну окупацію сільськогосподарських угідь, збирання натовпу для нападу на державні органи та перешкоджання державним працівникам виконувати свої обов'язки. Його також оштрафували на 3,11 млн юанів (478 697 доларів).

Мільярдера затримали минулого року разом з 20 родичами та бізнес-партнерами через земельну суперечку з урядовою фермою. Тоді він сказав, що десятки його співробітників були поранені в результаті інциденту з поліцією, пов'язаного з конфліктом.

Кажуть, що Сан близький до деяких видатних китайських політичних дисидентів, і в минулому критикував урядову політику у сфері сільського господарства.

Нагадаємо, що колишній президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Джейкоб Зума через неповагу до суду потрапив до в'язниці.

Читайте також

1