Мав сто квартир і сто коханок: у Китаї стратили екскерівника державної компанії

Чиновника засудили до страти за 278 мільйонів доларів хабаря і багатоженство
Мав сто квартир і сто коханок: у Китаї стратили екскерівника державної компанії
Хабар, долари (Фото: pexels)
1 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

Влада Китаю стратила колишнього керівника державної компанії China Huarong Asset Management Co Лая Сяоміня, який мав сотню коханок та отримав понад 278 мільйонів доларів хабаря нібито на утримання своїх дітей.

Про це повідомило державне телебачення КНР.

Сяоміня визнали винним у розтраті понад 25 мільйонів юанів (приблизно 3,9 млн доларів), хабарництві на 1,79 мільярда юанів (приблизно 278 млн доларів), а також у тривалій моногамії. Сяомінь мав дружину і понад сотню коханок.

За інформацією китайських ЗМІ, у Сяоміня було понад 100 квартир і приблизно стільки ж коханок, яких він влаштовував на високі посади у 33 компаніях, що працювали під егідою China Huarong.

Розслідування проти чиновника розпочали у 2018 році, його виключили з комуністичної партії.

У 2020 році Сяомінь з телеекранів зізнався, що зберігав гроші, цінності та інші активи у квартирі в Пекіні, яку називав "супермаркет". Водночас він стверджував, що з грошей, отриманих як хабарі, він не витратив нічого, бо хотів зберегти їх для своїх дітей.

Читайте також

Суд вирішив, що "значних заслуг" колишнього голови компанії недостатньо для пом’якшення вироку, враховуючи "факти, характер, обставини та ступінь шкоди, завданої суспільству" його злочинами.

Також відомо, що компанію China Huarong уряд КНР створив після Азійської фінансової кризи 1997 року, вона займається управлінням активами з акцентом на управління проблемними боргами.

Нагадаємо, колишню президентку Південної Кореї остаточно посадили в тюрму за корупцію на 20 років. Загалом Пак Кин Хе має провести за ґратами 22 роки і вийти на волю аж у 2039-му, коли їй самій буде 86 років.