Куди можна віднести або відправити непотрібний одяг та іграшки: пояснення Мінреінтеграції

Вживані речі можуть знадобитися тим, хто не має коштів на нові
Куди можна віднести або відправити непотрібний одяг та іграшки: пояснення Мінреінтеграції
одяг
5 Жовтня 2023, 21:21
читать на русском

Допомога внутрішньо переміщеним особам речами та продуктами є одним з популярних форматів волонтерства серед українців. Громадяни, які мають непотрібні дитячі речі у гарному стані або іграшки, можуть віддати їх тим, хто цього потребує.

В Telegram-каналі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікували перелік організацій, які приймають вживані дитячі речі та іграшки у гарному стані.

  •  Цілодобові контейнери для збору одягу БФ "Кошик добра" (Київ). У цих контейнерах можна залишати речі для дітей із вразливих родин. Також у Ворзелі організація відкрила "Банк одягу", куди можна принести одяг чи за потреби взяти його.
  • Цілодобові контейнери для збору одягу "Емаус – Оселя" (Львів). У місті розташовані 24 контейнери цієї організації, де можна залишити дитячі речі. За необхідності волонтери можуть приїхати до вас і забрати габаритні предмети.
  • Притулок "Місто добра" (Чернівці). Приймають дитячий одяг і взуття, засоби особистої гігієни, підгузки та інше. Речі можна надсилати поштою: м. Чернівці, Нова пошта № 1, вул. Руська, 248 о.
  • Міжнародний благодійний фонд гарних справ (Київ). Приймають одяг, постіль, ковдри, подушки та іграшки для дітей. Пункт приймання та видачі розташований за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, 77.

Нагадаємо, що є давнє повір’я, згідно з яким деякі речі не можна викидати на смітник. Це, наприклад, стосується сумок і гаманців. Викинувши на смітник гаманець, можна накликати скруту та безгрошів’я. А ще не радять викидати спідню білизну та дитячі речі.

Читайте також

1