Куди зник Данілов: екссекретар РНБО так і не став до роботи послом у Молдові

Що з призначенням Данілова у Молдову – достеменно невідомо
Важливо
Куди зник Данілов: екссекретар РНБО так і не став до роботи послом у Молдові
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов (фото: УНІАН)
23 Травня 2024, 09:35
читать на русском

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов після свого звільнення так і не став послом України у Молдові, хоча на цю посаду його кандидатуру погодив президент Володимир Зеленський. Що з його призначенням – достеменно невідомо, адже в Міністерстві закордонних справ України та в самому посольстві поки від цього питання відмовчуються. Ба більше, вже протягом майже двох місяців залишається невідомим, чим зараз займається Данілов.

Про це пише Інформатор.

Екссекретар Ради нацбезпеки та оборони мав стати послом нашої держави у Молдові, як про це оголосив Зеленський ще 29 березня, але досі не став. На сайті дипломатичного представництва про нього також жодних згадок наразі немає. Очільником диппредставництва України в Молдові значиться Марко Шевченко попри те, що президент звільнив його з посади посла того ж дня, коли оголосив про погодження кандидатури Данілова.

Тож наразі до роботи у дипломатичному полі Данілов не приступив. Невідомо, зокрема, чи отримав він агреман, а також, чим він взагалі займався ці два місяці. Існує ймовірність, що екссекретар РБНО взагалі відмовився від нової посади, але вона ґрунтується лише на чутках.

Інформатор надіслав запит про інформацію щодо того, чи отримав Данілов агреман, чому досі не став до роботи та коли обійме посаду посла, у Міністерство закордонних справ України та посольство України у Молдові. Втім з 2 травня журналісти так і не отримали відповіді.

Нагадаємо, Володимир Зеленський звільнив своїм указом від 26 березня Олексія Данілова з посади секретаря РНБО, яку він обіймав з жовтня 2019-го. Зеленський не назвав причину свого рішення.

Сам Данілов також причин не розкрив, але повідомив, що далі також працюватиме в інтересах України. За словами президента, екссекретар РНБО казав йому про бачення себе саме на дипломатичному напрямі.

Читайте також

1