Кухня народів світу: готуємо японський омлет Тамагоякі

Тамагоякі може подаватись, як окрема страва або в складі суші та ролів
Кухня народів світу: готуємо японський омлет Тамагоякі
28 Серпня 2023, 23:50

Традиційна страва японської кухні – солодкаво-пряний дуже тонкий омлет, що готується на прямокутній сковороді, а тоді скручується у форму рулета. Може подаватись, як окрема страва або в складі суші та ролів.

Інгредієнти:

  •  4 яйця
  •  1 ст. л. соєвого соусу
  •  1 ст. л. цукру
  •  сіль
  •  олія з нейтральним смаком

В посудині збити яйця вінчиком або виделкою. Додати соєвий соус, цукор та сіль.

Змастити олією сковороду. Важливо, щоби вона залишалась змащеною перед кожною новою порцією омлету.

Налити яєчну суміш на сковороду тонким шаром, як млинці і смажити, поки омлет не буде майже готовий, але зверху залишиться рідкуватий. Тоді за допомогою паличок і дерев’яної лопатки скрутити його в рулет і відсунути на край сковороди.

Повторити операцію. Коли другий омлет буде майже готовим, накрутити його рулетом на перший омлет і відсунути на край сковороди.

Повторювати операцію, поки не закінчаться яйця, щоразу скручуючи нову порцію омлету навколо вже існуючого рулету.

Читайте також

1