Кульбіда розповів про абсурдну роботу в гідрометцентрі

Метеорологи змушені займатися бюрократією
Ексклюзив
Кульбіда розповів про абсурдну роботу в гідрометцентрі
Документи Фото автора Sam Jean з Pexels
31 Серпня 2021, 10:44
читать на русском

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів про "забюрократизовану" роботу метеорологів.

В інтерв'ю Парламент.ua очільник УГМЦ повідомив, що працівники центру за рік складають близько 250-300 різноманітних звітів.

Інколи доходить до абсурду. Наприклад, якщо ми закупили канцтовари, скажімо, ручки, то одразу потрібно скласти про це звіт. Через це дуже багато часу витрачається на непотріб, замість того, щоб займатись справді корисними справами. Ми підпорядковуємо міністерству внутрішніх справ, відповідно і звітність йде через це відомство. Ні до Арсена Авакова, ні до нового очільника МВС Дениса Монастирського з пропозиціями змінити чи принаймні скоротити об'єми непотрібної паперової роботи я не звертався, бо вже 29 років є керівником Укргідрометцентру: досвід показує, що це не усуває проблем, а навпаки їх може створити. Після подібних пропозицій, найімовірніше раптово навідається "позачергова" перевірка, - розповів він.

Поміж тим, зазначив Кульбіда, він дуже любить свою роботу, бо "кожен день, як новий лист".

Це не рутинна праця, коли кожен день ти робиш одне й те саме: кожного дня потрібно аналізувати багато інформації, яка відрізняється від попереднього дня, кожного дня ти складаєш нові прогнози та виконуєш інші нелінійні завдання – це справді мені подобається, - каже очільник УГМЦ.

Він також сподівається, що йому вдасться завершити процес модернізації Укргідрометцентру.

Мені вже 66 років. Я розумію, що вічно на цій посаді не буду. Але потрібно завершити процес модернізації Укргідрометцентру, тому у найближчі 2-3 роки йти у відставку не збираюсь, якщо, звісно, десь "згори" не вирішать інакше, - каже Кульбіда.

Нагадаємо, раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів, що за останні 20 років точність прогнозів погоди УГМЦ зросла на 5-6%.

Читайте також

Співавтори: Сергій Савінцев
1