Кулеба прокоментував напад на підлітків-хасидів в Умані

Міністр наголосив: нападники мають понести покарання
Кулеба прокоментував напад на підлітків-хасидів в Умані
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
19 Жовтня 2020, 19:32
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив напад на підлітків-хасидів у місті Умані Черкаської області.

Він наголосив, що нападники мають понести покарання.

Засуджую напад на підлітків-хасидів в Умані. Всі обставини інциденту мають бути встановлені, а нападники - притягнуті до відповідальності. Україна була, є і буде відданою принципам недискримінації та мирного співіснування представників усіх віросповідань і національних меншин", - написав міністр (Дмитро Кулеба - досьє)  у Twitter.

Нагадаємо, як повідомляла поліція Черкаської області, 18 жовтня до Уманського відділу поліції звернувся громадянин Ізраїлю, 2003 року народження, та повідомив що йому на вулиці Софії Перовської невідома особа нанесла тілесні ушкодження.

Читайте також

На місце події було негайно здійснено виїзд слідчо-оперативної групи. Слідчо-оперативною групою оглянуто місце злочину, та проведено обхід прилеглих вулиць з метою встановлення камер відео нагляду які могли зафіксувати момент злочину, - зазначили силовики.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі проводяться слідчі та оперативно розшукові дії з метою встановлення осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення.