Святкування на 10 тис. гостей: у Нью-Йорку заборонили весілля хасидів через COVID-19

Подія мала відбутися в Брукліні, поблизу однієї з "гарячих точок" коронавірусу в Нью-Йорку
Святкування на 10 тис. гостей: у Нью-Йорку заборонили весілля хасидів через COVID-19
Синагога конгрегації Єтев Лев Д’Сатмар у Брукліні. Фото: The New York Times
19 Жовтня 2020, 10:13
читать на русском

Влада Нью-Йорку заборонила проведення масштабного весілля в Брукліні, яке хотіли влаштувати хасиди. На нього могли прийти до 10 тисяч гостей.

Про це повідомляє The New York Times.

Служби охорони здоров'я штату Нью-Йорк вжили надзвичайних заходів, щоб закрити ультраортодоксальне весілля, заплановане на понеділок, 19 жовтня, на якому могло бути до 10 000 гостей. Подія мала відбутися в Брукліні, поблизу однієї з "гарячих точок" коронавірусу в Нью-Йорку.

Державний уповноважений з питань охорони здоров’я особисто втрутився, щоб заступники шерифа доставили наказ до синагоги хасидів у п’ятницю, 16 жовтня, попередивши, що вона повинна дотримуватися медичних протоколів, включаючи обмеження зборів не більше, ніж до 50 осіб.

Читайте також

У неділю, 18 жовтня, синагога, конгрегація Єтев Лев Д'Сатмар, звинуватила державних чиновників у "необгрунтованих нападах" на весілля, де мав одружитися онук Залман Лейб Тейтельбаум, рабин синагоги. Громада заявила, що церемонія та трапеза були б обмежені "близькими членами сім'ї", тоді як громадськість була б запрошена взяти участь лише "на короткий проміжок часу".

Весілля продовжиться, але воно буде обмежене меншою групою членів сім'ї. Сумно, що ніхто не перевірив наші плани, перш ніж напасти на нас, - сказав Хаїм Якобовіц, секретар зборів.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо не залишився осторонь, він заявив, що проведення масштабного весілля занадто ризиковане.

Моя пропозиція: влаштуйте невелике весілля цьогоріч. Наступного року у нас буде велике весілля. Якщо запросите мене, я прийду, — сказав він.

Не зайвим буде нагадати, що США лідирують у світі за кількістю інфікованих коронавірусом, там вже понад 8 мільйонів випадків та майже 220 тисяч смертей.

Православні єврейські лідери оголосили велику молитву громади, призначену на вівторок, 20 жовтня, у відповідь на припинення весілля та ширші обмеження. Захід, який відбудеться по телефону, не є протестом, вважають лідери.

Читайте також

Нагадаємо, що у світі станом на понеділок, 19 жовтня, зафіксовано 40,28 мільйона випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19.

Найбільше випадків коронавірусу у світі на сьогодні зареєстровано у США - 8 387 799, в Індії - 7 550 273, а в Бразилії - 5 235 344.