Президент привітав євреїв зі святом Рош га-Шана

Він має надію, що цей рік буде легшим, ніж той, що минає
Президент привітав євреїв зі святом Рош га-Шана
Президент Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
18 Вересня 2020, 15:37
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський привітав зі святом єврейську громаду України та всіх, хто святкує Рош га-Шана.

Про це повідомили на офіційному Telegram-канал очільника держави.

"Шановна єврейська громадо України та всі, хто святкує Рош га-Шана! Прийміть мої сердечні вітання з нагоди нового 5781 року. Для вас ці дні завжди є часом для осмислення життя, самоаналізу та духовного налаштування на наступний рік. Сподіваємось, що для всіх нас він буде легшим, ніж рік, що минає", – привітав Зеленський.

За словами президента, в Умані обмежили масові заходи з нагоди святкування задля безпеки життя та здоров’я людей.

"Але у Києві, Дніпрі, Умані, Єрусалимі, Нью-Йорку та в інших місцях планети єврейський народ молиться за мир і добробут для всього людства. Ми дякуємо всім за розуміння та взаємодію у важливих питаннях безпеки людей. Віримо, що разом ми обов’язково зможемо подолати всі виклики, що постали перед нами, і наступного року повернутися до звичного ритму життя", - додав президент.

Раніше повідомлялося, що у чотирьох хасидів, які намагалися перетнути білорусько-український кордон, знайшли коронавірусну інфекцію.

Як відомо, вже понад два тижні хасиди намагаються заїхати до української Умані, щоб святкувати єврейський новий рік Рош ха-Шана. Традиційно хасиди хочуть потрапити та вшанувати рабина Нахмана, могила якого знаходиться в Умані. Однак через поширення коронавірусу не всіх хасидів пускають до країни, тому на кордонах з’явилися черги.

1