Кулеба розповів про долю співробітників посольства у Польщі, які займалися контрабандою

Двоє співробітників посольства намагалися вивезти до Польщі валюту, золото та цигарки
Важливо
Кулеба розповів про долю співробітників посольства у Польщі, які займалися контрабандою
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
1 Березня 2021, 10:05
читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, яких затримали на кордоні під час спроби вивезення з України валюти, золота та цигарок.

"Я відкликав з-за кордону двох співробітників, підозрюваних в корупції", - написав міністр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, 28 лютого двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.

За словами Кулеби, цей випадок - "для МЗС кричущий".

Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід "не виносити сміття з хати". Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити у смітті. За моєї каденції на посаді міністра ми не будемо замовчувати такі ганебні випадки і тим більше покривати їхніх фігурантів. Тому я миттєво ухвалив три рішення, - сказав міністр.
Кулеба повідомив, що обох співробітників посольства негайно відкликав із довгострокового закордонного відрядження. Також проти них розпочато дисциплінарне розслідування.
Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не скасовував. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення, - зауважив Кулеба.
 Нагадаємо, у Мукачево невідомі особи, ймовірно контрабандисти, скоїли розбійний напад на квартиру, в якій проживали двоє прикордонників. Нападники погрожували фізичною розправою, якщо військові не будуть співпрацювати зі злочинцями.
1