Кулеба: Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі

За словами міністра, розширення впливу Росії в Білорусі загрожує українській безпеці
Головне
Кулеба: Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі
Дмитро Кулеба (фото: з відкритих джерел)
2 Жовтня 2020, 23:25
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.

В інтерв'ю BBC News Україна Кулеба заявив, що "ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, бо тут вже йдеться про питання послідовності політики".

Україна вважає, що в цій ситуації важливо діяти єдиним фронтом. Ми робимо все, що в наших силах, щоб допомагати народу Білорусі в цій складній ситуації, - пояснив міністр.

Читайте також

За словами Кулеби, ціна такої солідарності для України є набагато вищою, ніж для країн ЄС чи НАТО, бо Україна не перебуває під "парасолькою захисту" цих об'єднань, а розширення впливу Росії в Білорусі загрожує українській безпеці.

Нагадаємо, Рада ЄС 2 жовтня затвердила за письмовою процедурою додаткові індивідуальні санкції стосовно білоруських офіційних осіб.

Читайте також

До санкційного списку внесно 40 осіб, яких у Євросоюзі вважають причетними до фальсифікації підсумків президентських виборів 9 серпня і насильства проти маніфестантів під час мирних протестів.

29 вересня Велика Британія та Канада ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

2 жовтня Міністерство закордонних справ Білорусі оголосило про запровадження санкцій у відповідь на раніше оголошені Європейським Союзом візові обмеження проти окремих білоруських посадовців.