Кулеба запросив до Київщини місію Міжнародного кримінального суду для збору доказів злочинів росії

Відповідний запит вже направили до Міжнародного кримінального суду
Важливо
Кулеба запросив до Київщини місію Міжнародного кримінального суду для збору доказів злочинів росії
Міжнародний кримінальний суд ООН у Гаазі Фото: https://twitter.com/cij_icj
3 Квітня 2022, 15:25
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив до Київщини місії Міжнародного кримінального суду та міжнародних організацій для збору доказів вчинення російськими окупантами воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Про це повідомили на сайті МЗС України.

Закликаю Міжнародний кримінальний суд і міжнародні організації направити їхні місії в Бучу та інші звільнені міста та села Київщини, аби у взаємодії з українськими правоохоронцями якомога ретельніше зібрати всі докази воєнних злочинів росіян, - сказав Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що відповідний запит вже направили до Міжнародного кримінального суду.

Кулеба наголосив на тому, що росіяни вбивали мирних людей. Тому докази цього будуть використані в міжнародних та іноземних судах задля притягнення до відповідальності тих, хто вчинив це.

Ми все ще збираємо та шукаємо тіла, але рахунок вже пішов на сотні. Мертві тіла лежать на вулицях. Вони вбивали мирних людей, знаходячись у цих селах і містах, і також відходячи з них, - пояснив він.

Дмитро Кулеба докладе максимум зусиль для притягнення винних до відповідальності, адже це вже є справою його життя.

Це справа мого життя, якою я буду займатися до останнього подиху, допоки вони всі не понесуть відповідальність, - додав він.

Нагадаємо, міністр юстиції Великобританії Домінік Рааба заявив, що президент росії володимир путін може потрапити до в'язниці через війну в Україні.

Читайте також