Купалася у ванні з мобілкою: в Луцьку дівчина загинула від удару струмом

Телефон був під`єднаний до зарядного пристрою, а той своєю чергою увімкнений в розетку
Купалася у ванні з мобілкою: в Луцьку дівчина загинула від удару струмом
Ванна (Фото: pexels)
26 Січня 2022, 07:05
читать на русском

21-річна дівчина загинула від удару струму в Луцьку. Вона купалася у ванній з увімкненим у зарядний пристрій телефоном. Медики, які прибули на місце, намагалися її реанімувати, однак безрезультатно.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Трагедія сталася в квартирі, яку винаймали троє дівчат. Ввечері двоє з них помітили, що їхня подруга довго не виходить з ванної кімнати. Коли зайшли всередину – побачили, що вона непритомна. Поряд із загиблою у воді лежав телефон, який саме заряджався. Дівчата витягли подругу і почали кликати на допомогу.

Медики швидкої намагалися реанімувати дівчину, але безрезультатно.

Невідомо, скільки часу загибла перебувала у воді під дією струму. У таких випадках реанімаційні заходи важливі у перші хвилини.

Навряд чи були шанси вижити в цієї дівчини. Смертельне ураження електричним струмом деколи називається паралічем серця, - зауважив завідувач відділення кардіології Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Саламатін.

У поліції смерть дівчини кваліфікують як нещасний випадок.

Причиною смерті стало ураження електрострумом. Це підтвердили і висновки судово-медичної експертизи, - зазначила речниця поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

Загибла Богуслава була єдиною донькою у батьків. Дівчата, які жили з нею у квартирі, після трагедії з будинку виїхали.

За словами фахівців, від самого телефона, який падає у воду, небезпеки не має. А от якщо він увімкнений у зарядний пристрій – тоді наслідки можуть бути плачевні. Надто якщо гаджет чи дріт пошкоджені.

З найбільшою ймовірністю можу сказати, що причиною загибелі людини стала несправність зарядного пристрою, а саме можливість попадання напруги 220 вольтів на тіло людини, - зазначив директор з охорони праці та навколишнього середовища ПРАТ "Волиньобленерго" Володимир Перчук.

Він також наголосив, що ймовірність ураження електричним струмом у вологій ванній кімнаті – значно вища, ніж в інших приміщеннях.

Не беріть в руки побутові прилади, включені в мережу – плойки, фени, коли ви, ваше тіло ще є мокрими, - радить Володимир Перчук.

Нагадаємо, у Київській області 15-річний хлопець загинув від удару струмом, коли перелазив між вагонами вантажного потягу.

Читайте також

1