Курячі відбивні: смачно, швидко, поживно

Класичний рецепт відбивних сягає своїм корінням у Францію XVIII століття
Курячі відбивні: смачно, швидко, поживно
16 Листопада 2022, 21:43
читать на русском

Курятина має високу енергетичну цінність, тому швидко насичує, не викликаючи важкості у шлунку. У ній багато легкозасвоюваного протеїну, мінімум жирів та вуглеводів. Саме тому вона підходить для спортивного харчування і взагалі вважається незамінною для людей, які дотримуються здорового стилю життя. А крім того, вона просто дуже смачна, особливо, якщо правильно приготована!

Як приготувати курячі відбивні: п'ять лайфхаків

Для того, щоб приготувати неймовірно ніжні відбивні, краще купувати філе курчати. Безпосередньо перед приготування цілий шматок м’яса необхідно промити і просушити за допомогою паперового рушника. Інакше волога різко знизить температуру олії, а навколо м’яса не встигне утворитися скоринка. Отже, страва позбудеться соковитості.

Відбивайте м’ясо легко і ніжно. На цьому етапі важливо не впадати в крайнощі. М’ясо не має просвічуватися, інакше воно позбудеться соковитості.

Солити відбивні рекомендуємо в той момент, коли утворилася золотиста скоринка. Досвідчені кулінари надають перевагу морській солі. Якщо йдеться про спеції, то радимо обмежитися чорним свіжомеленим перцем. Гарне м’ясо не потребує складних маніпуляцій.

Щоб зберегти соковитість відбивних із філе курки, використовуйте панірування. Ви зможете насолоджуватися рум’яною скоринкою, якщо спочатку обваляєте м’ясо у борошні, а потім —  в яєчній суміші. До слова, подвійне панірування не менш популярна: після яєчної суміші м’ясо необхідно знову обваляти в сухій паніровці, наприклад, в борошні, вівсяній крупі, сухарях чи подрібнених горіхах — існує велика кількість способів.Подвійне панірування має яскраво виражений смак, одинарне — більш ніжне.

Ваше завдання — якомога швидше і ефективніше запечатати відбивну, тобто зробити так, аби м’ясо покрилося скоринкою, яка буде перешкоджати витіканню дорогоцінного соку. Тому безпосередньо перед приготуванням розжарте пательню.

Інгредієнти для курячих відбивних в клярі:

  • куряче філе — 500 г
  • сухарі та борошно для панірування — 200 г
  • яйця — 2 шт.
  • рослинна олія
  • Для маринаду:
  • натуральний йогурт — 100 мл
  • лайм — 1 шт.
  • коріандр — 1 ч. л.
  • перець чилі — ½ ч. л.
  • суха гірчиця — ½ ч. л.
  • кардамон — ¼ ч.л.
  • свіжий корінь імбиру
  • часник — 3 зубчики
  • сіль до свого смаку

Для соусу:

  • натуральний йогурт — 100 мл;
  • листочки м’яти — 1 пучок;
  • листочки кінзи — 1 невеликий пучок;
  • цибуля — 1 шт.;
  • лайм — 1 шт.;
  • корінь імбиру;
  • сіль.

Час маринування м’яса: 8 годин

Час приготування курячих биточків: 30 хвилин

Етапи приготування відбивних з курячого філе в клярі:

Куряче філе розрізати на 4 шматки. Завернути в харчову плівку і легенько відбити.

Натуральний йогурт, сік та подрібнену цедру лайма, мелений коріандр, перець чилі, гірчицю, кардамон, корінь імбиру, часник і сіль збити у блендері до однорідної маси.

Перелити маринад у глибоку ємність. Перекласти туди м’ясо. Маринувати близько 8 годин в холодильнику під закритою кришкою.

За годину до приготування страви дістати замариноване м’ясо із холодильника і дати подихати в умовах кімнатної температури.

Для соусу покласти листочки м’яти і кінзи, цибулю, сік та подрібнену цедру лайма, корінь імбиру та сіль в чашу блендера та збити до однорідної маси. Додати натуральний йогурт і збити знову.

Висушити замариноване м’ясо за допомогою паперової серветки. Кожний шматочок безпосередньо перед приготуванням обкатайте у борошні, яйці та сухарях. Ось і весь секрет кляру для курячих відбивних.

Розігріти пательню. Смажити відбивні на рослинній олії, перевернувши один раз у процесі. Щоб позбутися зайвого жиру, викладіть відбивні на тарілку,  попередньо застелену паперовою серветкою.

Подавати страву з м’ятним соусом. Ідеальний гарнір до відбивних із курки — рис.

Читайте також