Квітковий "Байрактар" створили у Києві - фото

Нова квіткова інсталяція "Вартові неба" з'явилася на Оболоні
Квітковий "Байрактар" створили у Києві - фото
Байрактар з квітів Фото: https://www.facebook.com/zelenbud
19 Серпня 2022, 06:12
читать на русском

В Оболонському районі Києва з'явився квітник "Вартові неба", який присвятили "Байрактару".

Як повідомляє "Київзеленбуд", безпілотник з квітів розміщується поблизу транспортної розв'язки на просп. Степана Бандери й вул. Богатирської.

Щоб створити композицію площею 265 кв. м, працівники КП УЗН Оболонського району висадили понад 24 тисячі квітів, вирощених у власній оранжереї, зокрема: колеус, чорнобривці, агератум, сальвію, очиток, цинерарію, бегонію, хлорофітум, сурфінії, канни, хризантеми, - розповів генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

За його совами, до Дня Незалежності у кожному районі столиці з'явиться композиція на актуальну сьогодні тему.

Зокрема, встановлять інсталяції, присвячені ЗСУ, псу Патрону.

Через квіти покажемо барвисту карту України і нашу безмежну любов до неї. Загалом буде понад 10 таких локацій у столиці, на яких висадимо 200 тисяч квітів, вирощених у теплицях наших районних підприємств, – розповів  Король.

Раніше у Києві створили квітник площею 85 квадратних метрів, присвячений легендарному літаку "Мрія", який знищили окупанти на аеродромі у Гостомелі.

Для створення незвичної клумби було використано майже дві тонни крихти та 10 тисяч квітів різних сортів: колеус, чорнобривці, бегонія, ценерарія та агератум.

Також у Києві з'явилася клумба, присвячена випуску поштової марки "Русскій воєнний корабль - іді нах*й".

У столиці висадили квіткове панно на честь окремого загону спецпризначення "Азов", який до останнього боронив Маріуполь.

1