Латвія заборонила ще 16 російських телеканалів

Задля того., щоб захистити латвійський інформаційний простір
Латвія заборонила ще 16 російських телеканалів
Пульт до телевізора (фото: Pexels)
9 Лютого 2021, 16:23
читать на русском

У Латвії Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) заборонила 16 російських каналів зі списку тих, які ретранслюються в Латвії. Причиною став невідомий представник каналів у країні.

Про це повідомила пресслужба ради.

Так, у Латвії заборонили Karusel International, HD Life, REN TV Baltic, NTV Mir Baltic,  "НТВ Право", "НТВ Стиль", "НТВ Сериал", "Наше новое кино", "Кинокомикс", "Кинокомедии", "Индийское кино", "Родное кино", "Киносерия", "КВН ТВ", "Кухня ТВ" та "Бокс ТВ".

Читайте також

Голова ради зазначив, що з огляду на те, що Національній раді не вдалося отримати доказів того, що ці телеканали будь-хто представляє в Латвії, їх виключили зі списку тих, які будуть ретранслювати в Латвії.

Щоб захистити латвійський інформаційний простір, NEPLP активізує свою перевірку всіх телеканалів у реєстрі телеканалів, які ретранслюються у Латвії і, якщо будуть виявлені подібні випадки, буде діяти відповідним чином, - сказав він.

Рішення має набути чинності опівночі 10 лютого.

Нагадаємо, що уряд Латвії заборонив на рік трансляцію телеканалу "Росія РТР" через мову ненависті щодо України. Рішення набуде чинності 15 лютого.

1